Wandelingen

 

Coastal walkway

In New Plymouth loop je langs de 7 kilometer lange promenade. Langs deze promenade bevinden zich verschillende kunstwerken. Daarnaast staat hier een knalrode wuivende Wind Wand (windstaaf) van 45 meter hoog en 900 kilo. Deze vormt een constant aanwezig geluidsdecor voor de soms wel metershoge golven.

 

Queen Charlotte Track

De watertaxi levert je bij Ship’s Cove af waar de 72 kilometer lange wandeling begint. In 5 dagen loop je door de regenwouden en langs de vele baaien in de Marlborough Sounds. Tijdens rustmomenten kun je zwemmen in een van de baaien waar je langs loopt. De derde dag is het zwaarst maar je wordt dan ook beloont met het mooiste uitzicht van de wandeling. Veel mensen kiezen ervoor om hier de wandeling te stoppen. Anders heb je nog 21 kilometer te gaan waarbij je in Anakiwa wordt opgehaald. Een andere optie is om verschillende delen van de route te mountainbiken. Watertaxi’s zorgen voor je bagagevervoer naar de slaapplaatsen.

 

Tunnel Beach

]Vlakbij Dunedin bevind zich de Tunnel Beach wandeling. Deze duurt een dik uur heen en terug. Vanuit het hoogste punt daal je af naar het strand van de Tunnel Beach. Bovenaan heb je al een schitterend uitzicht over de duinen en zee. De beroemde Tunnel Beach – een tunnel in zee – is ook direct te zien. Bij harde wind spat het water hier hoog tegenop. Via een tunnel loop je naar het strandje. Hier leven zeeleeuwen, deze kunnen gevaarlijk zijn. Neem meer dan 10 meter afstand. Op het kleine strandje wordt je omringd door steile rotsformaties rondom en op het strand zelf.

 

Rocky Mountains

Iets buiten Wanaka is er een mooie wandeling naar de Rocky Mountains. Deze wandeling neemt ongeveer 3 uur in beslag. Je loopt terwijl je ondertussen uitzicht hebt over groene heuvels en rotsen. Eerst wandel je naar een uitzichtpunt over Lake Wanaka. Het uitzicht over Lake Wanaka omgeven door de bergen is schitterend. Hierna loop je via een steil pad naar de top van de Rocky Mountains. Hierboven kan het hard waaien en fris zijn. Bovenop aangekomen wordt je beloont met een adembenemend mooi uitzicht over Lake Wanaka en de bergen die soms bezaaid zijn met sneeuw. Via een andere weg loop je weer terug naar de auto.

 

Karangahake Gorge Track

Wandelingen van 45 minuten tot 4 uur of een combinatie hiervan zijn mogelijk. In het begin loop je over 2 grote hangbruggen waar niet meer dan 10 mensen op mogen staan. Hieronder stroomt een rivier. Verder kun je langs een smalle weg naar vroeger gedolven goudmijnen wandelen. Tijdens deze wandeling heeft u continu schitterende uitzichten. Hier loop je op een smal pad met onder je een wild stromende rivier en je wordt aan beide kanten omringd door zeer hoge steile rotsen, ook in rode kleuren.

 

Mount Maunganui

5 kilometer van het havenstadje Tauranga bevindt zich de Mount Maunganui. Hier heb je een prachtige wandeling om de Mount Manganui heen van zo’n 45 minuten. Tijdens de wandeling zie je veel kano’s en vissersschepen in het water liggen. Onderweg halen veel joggers je in. Het is ook zeer de moeite waard om naar de top op 232 meter hoogte te lopen. Onderweg heb je uitzichten over het stadje, met de mooie stranden en het helderblauwe water.