Canterbury

 

Whale-watching

In Kaikoura kun je op een catamaran walvissen spotten. Via de radar worden deze 20 meter lange potvissen met hun karakteristieke T-vormige staart opgespoord. Elk uur moeten ze even naar de oppervlakte om adem te halen. Dan kun je je camera tevoorschijn halen om dit unieke moment vast te leggen. Behalve de walvissen kom je tijdens deze 3 uur lange tocht vaak dolfijnen, albatrossen en zeehonden tegen.

 

Zwemmen met Dusky-dolfijnen

Tijdens het zingen, in het troebele water, komen de Dusky-dolfijnen heel dichtbij je zwemmen. Aanraken is verboden maar het is al een unieke ervaring om zo dicht bij wilde dolfijnen te zwemmen.

 

De zeehondenkolonies van Kaikoura

Op het uitzichtsplatform bij Ohau Point kun je de zeehonden, die achter de stenen muur op het strand liggen, spotten. Dichterbij dan dit mag je ook niet komen en kan zeer gevaarlijk zijn. Met name in de broedperiode, november en december, kunnen ze agressief zijn. In dit gebied leven zo’n 2.000 zeehonden.

 

Havenstad Lyttelton

Lyttelton is een relaxte havenstad op 20 minuten rijden van Christchurch. Lyttelton is een erg leuk stadje vanwege de kunstenaars, galeries, cafés, leuke winkels en goede restaurantjes. Elke zaterdag heb je hier een markt waar lokale specialiteiten worden verkocht zoals geitenkaas, zelfgestookte kruidenbitters, peterselie, pesto, saffraan en verse vis.

 

Zwemmen met Hector-dolfijnen

Bij Akaroa heb je een excursie waar je met de kleine Hector-dolfijnen kunt zwemmen. Deze komen alleen in Nieuw-Zeeland voor en zijn het meest zeldzame soort ter wereld. De Hector-dolfijnen zijn erg nieuwsgierig en zwemmen zo tussen de toeristen door. Het water is met 11 tot 17 graden wel erg frisjes. Wil je niet met de dolfijnen zwemmen, dan kun je voor de helft van de prijs gewoon vanaf de boot naar de dolfijnen kijken en foto’s maken.